Monday, August 23, 2010

Fort Point Channel Office Renovation

When Proteus, a branding company located in Boston, decided to downsize to their office space from a Cambridge location, the hunt began for a suitable new space that would require very little build out, but would still be interesting enough to showcase what they do and ensure that their culture could thrive. They eventually settled on space in the Fort Point Channel area, which is a hot new area for offices, restaurants and condo's in Boston. Parts of the area are still gritty, but that really gives it its unique feel. The area is really close to Fan Pier, which is also on the rise in terms of development and popularity.

We came up with a color scheme that would inspire and encourage positivity in the workplace. The build out included minor renovation in the kitchen and break area and creating a few new closed spaces for specific program items. We also completed in depth inventories and new furniture layouts to make the transition easier. The lobby, reception, corridors, break area and other open areas like the copy/fax areas received this new palette of colors (white offset with yellow and charcoal accents) which immediately changed the space to a much more happier environment for these designers. Just what Proteus needed in this economic climate. Inspiration.

The photographs were all taken by Jules Ko who is a friend and part time industrial designer at the firm, also pursuing her photography career in full force. These are not staged and styled professional shots, but they give you a  great sense of the color rehab project.

The new paint colors on the project are all Benjamin Moore colors:
White: I-04 Decorators White
Yellow Accent: 363 Lemon Grove
Charcoal Accent: 1603 Graphite


VIew from elevator into lobby. The moody charcoal color is offset with a temporary yellow sign, which sets the mood before entering the reception area
The open break area is combined with an open plan kitchen area. Proteus' last space had a  huge communal kitchen and eat-in kitchen area which can also now be catered for in the newly laid out space.
As in the case of the break area furniture, no new furniture was purchased, which saved the client a huge amount of money and allowed the schedule to be incredibly tight
A small island was added into the kitchen area to help bring in the open communal feel that Proteus was used to
The charcoal lined openings ad depth to the division walls and allow the yellow to pop
View from corridor into open area graphics meeting and collaboration space
The one wall of accent colors in the open office area, keep the space light and fresh and interesting
Touches of the accent colors bring continuity to the ring corridors in the space

1 comment:

  1. wonderful stuff my girl. You will still go very far with your amazing creativity.

    The photo of you is beautiful

    ReplyDelete